dimecres, 22 de maig del 2013

Voleu saber coses del meu país, Brasil?

Nibycia De Araújo, 2n A.  

Brasil és un país en què pots trobar de tot. És el cinquè país més gran de Sud-amèrica, la seva extensió cobreix aproximadament la meitat d'Amèrica del Sud i cal destacar que Brasil és també líder econòmic.'
Brasil està dividit en estats, i jo tenc l'orgull de contar-vos que a l'estat de Goiás hi ha un municipi fundat pel meu repadrí, anomenat Damolandia. Ell tenia una gran extensió de terres, va començar a vendre-les i a construir-hi cases, fins que es va formar el municipi.

Com a la major part de les ciutats americanes, també hi ha problemes de pobresa, manca d'habitatges, atracaments i problemes greus a la perifèria, etc.

L'educació, l'estil de vida, la cultura, les creences, etc, són molt diferents a les espanyoles. La majoria dels habitants són catòlics, solen ser molt creients i ho inculquen als seus fills des de molt petits. Pel que fa a l'educació, per exemple, aquí tens més llibertat per jugar al carrer amb els amics fins a l'hora que vulguis, o anar de passeig amb la família, però allà és més perillós i no pots fer determinades coses. Els pares, al Brasil, solen ser més estrictes i passen menys hores a casa perquè han de treballar ambdós per mantenir la família i, per això, els nens maduren abans, ja que comencen a treballar i estudiar gairebé alhora.

Les grans ciutats de Brasil compten amb un gran nombre d'edificis alts i carrers molt concorreguts. El trànsit és horrorós i els embussos es produeixen tots els dies a causa de la gran quantitat d'habitants de la ciutat. Molta gent fa feina a bancs, fàbriques, hotels, oficines, construccions i botigues. També hi ha moltes persones que treballen al camp, que solen viure a petites granges o ranxos. Els qui viuen en àrees rurals guanyen els diners justos per poder mantenir les seves famílies. Tant a l'interior com al nord-est del país es multipliquen els casos de desnutrició dels més petits.

A final del segle XX molts grangers es van desplaçar del camp a la ciutat per cercar nous treballs i el nombre d'habitants de les zones rurals baixaren.

Ara per ara, Brasil compta amb una població total de 196.655.014 habitants en una superfície total de 8.514.877 km2.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada