dimarts, 14 de maig del 2013

Sortida a Palma de 3r d'ESO i PALIC

Grup de 3r E i Palic. 

Dia 13 de maig la classe de 3r d'ESO B i els alumnes de Palic vàrem fer una sortida cultural per Palma amb dues professores de Llengua Catalana, na Xisca Salvà i n'Antònia Andreu. En el recorregut pel centre històric vàrem tenir ocasió d'observar edificis, carrers, pintures, relleus, escultures, làpides… que molt sovint ens passen a tots desapercebuts. 

Al voltant d'aquests centres d'interès vàrem anar coneixent llegendes, històries, anècdotes, miracles, tradicions populars o simples curiositats. Però també vàrem recordar fets històrics tan trascendentals com la Conquesta de Mallorca per Jaume I el Conqueridor, escriptors de la talla de Ramon Llull o personatges llegendaris com Sant Jordi. 

 Primer ens aturàrem a la Plaça d'Espanya, on vàrem recordar la figura històrica de Jaume I el Conqueridor. Després anàrem al Carrer de St. Miquel, on vàrem vaure una placa commemorativa situada just on hi havia la Porta de la Conquesta, i també ens explicaren coses interessants i curioses a l'Església de St. Antoniet i a l'Església de St. Miquel. A continuació, a la Plaça Major, ens varen mostrar la casa natal de Ramon Llull i sabérem què feia la Inquisició, situada en aquest lloc. A la Plaça de Cort ens vàrem fixar en l'Ajuntament, vam seure en el banc de "Sinofós", observàrem les figures d’en Dragó i en Caragol, en Figuera (el rellotge), el Gegant i la Geganta i les cadenes de Cort. Seguidament anàrem a la Plaça de Santa Eulàlia, on vàrem veure el rellotge de sol de Can Vila. 

Després baixàrem pel Parlament, que antigament era el "Círculo Mallorquín" i vam aprofitar per berenar al Passeig del Born, on també vam observar la placa commemorativa dels cavallers del Born, les lleones i el cap del Moro. A continuació passàrem per la Plaça del Mercat, on ens mostraren la pedra de Santa Catalina Tomàs i Can Berga; també passàrem per la Plaça de Joan Carles I per veure la Font de les Tortugues, on ens férem diverses fotos. 
Així com ens anaven explicant coses, nosaltres omplíem una fitxa per tal de recordar tot el que havíem après.

 Finalment les professores ens deixaren una estona per anar a passejar, fins a l'hora de tornar cap a l'institut.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada