diumenge, 23 d’octubre de 2016

Berenars en català


I... començam un any més els Berenars en català! Ja en són sis!

 Sabem que sou molts els que ja teníeu ganes que comencéssim, però havíem d'esperar que els alumnes de Cuina estiguessin preparats per fer-nos aquell piscolabis tan bo a què ens tenen avesats.

Divendres dia 21 d'octubre serà el primer dia dels Berenars d'enguany.

Per aquells que sou nous a l'institut de Calvià i ara mateix no sabeu en què consisteixen els Berenars, us en farem cinc cèntims. Cada divendres ens trobam a la sala d'actes i ens ajuntam en grups de fins a vuit persones. Cada un de vosaltres tria amb qui vol estar. Des del departament de Català us duim preparat un tema de conversa i l'encetam mitjançant un vídeo, unes diapositives, fotografies, imatges o amb un guió de preguntes. Tothom intervé en la conversa, xerrant en català, i aportant la seva experiència o el seu parer. Sempre és una experiència enriquidora, perquè a l'IES Calvià hi tenim alumnes de nacionalitats molt diverses i això ens aporta una gran riquesa cultural i ens ajuda a eixamplar el nostre punt de vista davant el món.

Poc abans d'acabar els Berenars, els alumnes de Cuina que estudien amb en Jesús de Cima ens fan arribar un piscolabis que, juntament amb el panet que duim de casa, ens dóna forces per fer front amb energia a les hores de classe que queden per acabar la setmana.

És una experiència engrescadora: tenim alumnes de primer de batxillerat que ja venien als Berenars quan feien primer d'ESO.

La recompensa més desitjada, però, arriba sempre a final de curs. L'institut convida a tots aquells alumnes que hagin assistit a un 70% dels divendres als Berenars en català, a una sortida. Aquests dos darrers anys hem anat a l'avenc de Son Pou i a la Granja d'Esporles.

Us animam a compartir aquestes berenades interculturals amb tots nosaltres, amb la voluntat d'ajudar-vos a guanyar fluïdesa i vocabulari en llengua catalana, i esperant que faceu noves coneixences i noves amistats. Tots teniu molt per ensenyar. Aprenem els uns dels altres. Us esperam a la sala d'actes aquest divendres!

Maria Clapés, coordinadora dels Berenars en català

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada