dimarts, 4 de novembre del 2014

Visitam Es Baluard

Anastasia Tretiyak. 1r de bat.B.  
 Dimecres passat el grup de 1r de batxillerat B vàrem anar al Museu d’Art de Palma ,Es Baluard. El professor d’Història, Joan Valls, ens va organizar aquesta visita i va venir amb nosaltres. També ens va acompanyar la professora de Llatí. Quan vàrem arribar vam passejar mitja hora per fer una mica de temps, ja que havíem arribat prest.
Pel seu aspecte ja s’entenia que era un museu d’art, sobretot per les figures estranyes que vàrem veure. Les guies ens van dir que aquestes parets tenen uns 400 anys.
Em va sorprendre molt això i vaig pensar que anteriorment construïen uns edificis molt més forts i més bonics que els que construeixen ara, tenint en compte tota la tecnologia de què disposem. Hauríem de poder construir edificis millors que en èpoques passades,però per qualque raó no fem això. Després ens van presentar l'exposició que ens interessava a nosaltres.
Es deia “La Implosió”. Tractava de còmics representats juntament amb obres d’art. També parlaven de falsificadors, de copistes i dels pintors que varen apropiar-se dels quadres d'altres pintors no coneguts.
El primer que vam observar varen ser dues obres, un quadre i un dibuix amb moltes semblances. El quadre va ser signat pel pintor, cosa que significa que és autèntic i el dibuix és sense signatura, però per les semblances que hi havia es pot dir que el pintor d’aquest dibuix va ser un falsificador, ja que va utilizar l’estil de l'altre pintor en el seu dibuix. El còmic que envolta cada quadre és com la història d’ells mateixos. A partir d’aquests còmics podem entendre de quina manera han arribat al museu.
El següent que vàrem veure va ser un quadre de Joan Miró, el qual es va apropiar d’un quadre d’un pintor desconegut. Va utilitzar el quadre d’aquest pintor, de tres cavalls, com a base per a la seva obra representativa.
Més tard vàrem veure els plats falsificats, fets per un artista que té un estitl semblant a Picasso. Al costat hi havia un plat autèntic de Picasso.
Després vàrem veure un còmic el missatge del qual era que un perruquer estava tan orgullós del seu treball que va pensar que el que havia fet era una gran obra d’art.
Per acabar ens van mostrar unes fotografies que els seus autors varen fer copiant expressament un tema determinat, com per exemple una foto que imita el conegut quadre de la “Santa Cena”, de Jesús i els dotze apòstols.
Abans de partir i tornar a l'institut vaig fer més fotos del paisatge que es veia des de la terrassa.
Aquesta sortida ha estat molt interessant, però el que no m ’ha agradat gens és que no ho hem vist tot. Només ens han parlat d'unes poques obres. M’agradaria tornar a aquest museu una altra vegada per veure més obres.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada