Malgrat
que Jaume Rosselló, guanyador de Balearskills, està molt ocupat a
la cuina (és alumne de 2n de Grau Mitjà de Cuina i Gastronomia),
ens ha concedit una entrevista que tot seguit reproduïm.
A.M.
Per què vas decidir estudiar Cuina?
J.R.
Els meus padrins eren cuiners a un hotel que tenien al Port
d'Andratx, així que podríem dir que em ve d'herència.
A.M.
Com va ser que vas voler participar al Balearskills? Creies que
guanyaries?
J.R.
Van ser els professors que ho van decidir, creien que ho podria
fer bé. En cap moment vaig pensar que guanyaria.
A.M.
Quins plats vas fer i per què els vas triar?
J.R.
Bé, de fet va ser n'Olivia Caballero
i el grup de Grau Superior de Cuina
que van pensar quin plat podia elaborar a partir dels ingredients
obligatoris. De primer vaig fer guatlles amb xocolata i de postres un
gelat invertit de mousse amb
mascarpone.
A.M.
Què suposa haver guanyat la competició?
J.R.
Suposa participar com a representant de les Illes Balears a la
competició que es farà a nivell estatal, l'Spainskills, així que
hauré de competir amb la resta de comunitats.
A.M.
Quan se celebrarà i quin plat cuinaràs?
J.R.
Crec que serà al mes d'abril, però encara no tenim les bases ni
el programa concret, però sé que seran quatre dies molt intensos a
Madrid i que un membre del jurat del Balearskills i n'Olivia
m'ajudaran a elaborar-lo.
A.M. I
si guanyassis...
J.R.
Uf, és molt difícil, no m'ho puc imaginar. Però si fos així,
llavors hauria de competir amb la resta de guanyadors d'Europa.
A.M.
Quin plat és el que prefereixes cuinar? I de dolç, què t'agrada
fer?
J.R.
Bé, m'agrada cuinar qualsevol plat fet amb arròs: paella, arròs
brut, etc. I també m'agrada la carn, l'entrecot especialment. Pel
que fa al dolç no en som especialista, però sí que m'agrada
elaborar postres de rebosteria moderna, més exòtics, no tant els
tradicionals de tota la vida.
A.M.
Recomanaries venir a estudiar Cuina en aquest centre? Per què? Què
és el que t'agrada més?
J.R.
Clar que sí, sense dubtar-ho un moment ho recomararia. L'ambient
és molt bo, les instal.lacions són noves i modernes i el
professorat també és molt bo. Enguany els meus professors de Cuina
són na Diana Caballero i en Jesús de Cima.
A.M.
Moltes gràcies per la teva amabilitat i bona disposició. I
molta sort!
J.R. A
vosaltres!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada